TELEFON
076-550 33 15
ÖPPETTIDER
Alla dagar 10-21

KOMPETENSER

Med vår unika kompetens och erfarenhet hjälper vi Er med övningskörningen!


KörkortStockholm drivs av Magnus Fors som har många års arbetslivserfarenhet på Trafikverket och genomfört bedömningar av 15 000 körprov. Han har samtliga behörigheter på körkortet samt taxiförarlegitimation och har genomgått en 1-årig utbildning (2008-2009) för att uppnå sin kompetens som förarprövare på Trafikverket.
Under utbildningen har han tillgodosett sig kunskap inom både praktiska och teoretiska delar gällande bland annat trafikförfattningar, lagar och regler kring trafik/fordon/körkort, trafikpsykologi, trafiksäkerhet och beteenden, beteendevetenskap och pedagogik.

– Jag brinner för att dela med mig av mina erfarenheter då jag sett många misslyckas på uppkörningen på grund av omedvetna fel och återkommande misstag. Att få dela glädjen med någon som precis klarat sitt körkort är en fantastisk känsla!
Sedan 2019 ingår även Jonas Gillis i KörkortStockholms personalstyrka och går just nu under utbildning för att bli coach. Han har tidigare mångårig erfarenhet av lastbilsbud i Storstockholm för flertalet olika företag samt lastbilschaufför för bohagsflytt inom Sverige.

– Efter alla mina år ute på vägarna är med stor glädje jag nu går under utbildning i KörkortStockholm för att kunna hjälpa till, kring det spännande, i att lyckas med körkortet!

 Både Magnus och Jonas har tidigare privat axlat rollen som handledare åt flertalet personer inom behörigheterna A och B. De har sedan 2008 varit aktiva inom MC-Event AB med arbetsuppgifter som bl.a. transporttjänster och trafikdirigering. Då arbetet sker både bland löpare och åskådare krävs hög körskicklighet och manöverförmåga av MC.

Ett urval av våra genomförda kurser hos SMC och andra organisationer:
– Broms- och kurvtagningskurs på Karlskoga motorstadion och Arlanda TestTrack
– Gruskurs
– Knixkurser
– Körning på gokartbana
– Obligatoriska årliga avrostningskurser både i egen och annans regi
– Egna MC-semestrar i utlandet


 

Magnus utbildningar och erfarenheter:

– arbetat under 9 år och genomfört bedömningar av 15 000 körprov.
– informerat aspirant och/eller trafiklärare om fel och brister i körningen hos körkortsaspiranten, så att de gemensamt kan träna vidare och nå upp till fastställda krav för körkort.
– bedömt om aspiranter håller rätt nivå för behörighet motorcykel (A), bil (B) och taxiförarlegitimation.
– deltagit aktivt i flera fortbildningskurser.
– genomgått flertalet kurser i eco-driving.
– under 9 år skaffat sig hög kunskap kring människors riskbeteenden i trafiken och varför trafikolyckor uppstår.
– gått Handledarkursen och samtliga Riskutbildningar på Gillinge Trafiksäkerhetscenter samt hos MyDrivingAcademy.
– anordnat fortbildning för trafiklärare. Gett dessa en större inblick i trafikinspektörens vardag och fastställda regler, krav samt bedömningar.


Vår kompetens – Er fördel!